Oranje-vrouwen 'konden een auto optillen'

Quinta Steenbergen na Nederland - Turkije

Na de blamage tegen Duitsland was er woensdagavond het herstel tegen Turkije. Oranje is nog in de race om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen na de 3-0 (25-14, 25-10 en 25-21) winst tegen de Turkse vrouwen.

Speelster Quinta Steenbergen zag een heel ander Oranje dan maandag. "Dit was echt onze allerlaatste kans. Dat besef was er tegen Duitsland niet. We konden echt een auto optillen als het moest. Dit had mijn laatste toernooi kunnen zijn, dat wilde ik absoluut niet."

Vooruit spelen

Maret Balkestein-Grothues sprak in soortgelijke bewoordingen. "We stonden met de rug tegen de muur. De enige manier was vooruit spelen. Dat hebben we gedaan. Nu moet de aandacht op Kroatië."

In het Duitse kamp werd gezinspeeld op een onderonsje tussen de Turken en Nederland. Steenbergen: "Dat is echt onzin. Daar is totaal niet over gesproken."

Maret Balkestein-Grothues na Nederland - Turkije

"Als het team onder deze druk kan presteren verdient de ploeg het om naar Rio te gaan", reageerde bondscoach Giovanni Guidetti na afloop. "Het toernooi is compleet veranderd. We hebben nu alles in eigen hand. De weg is nog lang maar ik ben vereerd om deze ploeg te mogen coachen. Een normaal team krijgt dit niet voor elkaar. Ik zag de bezieling vanavond en dat heeft me plezier gedaan."

De laatste groepswedstrijd van de volleybalvrouwen tegen Kroatië is donderdag vanaf 15.25 uur live te zien op NOS.nl en NPO 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl