De accommodatie van de Nederlanders in Costa Rica
NOS Nieuws

Nog een Nederlands echtpaar aangevallen in Costa Rica

In Costa Rica is nog een Nederlands echtpaar aangevallen. De Nederlander Henk Peters schrijft op zijn Facebookpagina dat hij gisteren samen met zijn vrouw Carolien is overvallen door drie personen. Ze runnen samen een bed & breakfast.

Een screenshot van het bericht van Henk Peters op zijn Facebook

Volgens de Nederlander wilden ze zijn vrouw vermoorden en is ze meerdere malen gestoken. De overvallers hebben volgens hem ook een prop in haar mond gedaan en haar geprobeerd te wurgen. Peters zegt dat het nu redelijk goed met zijn vrouw gaat.

Henk en Carolien Peters- van Duijnhoven

Henk en Carolien Peters- van Duijnhoven hebben al ruim tien jaar een bed & breakfast in Costa Rica, zo'n 80 kilometer ten noorden van de hoofdstad San José. De twee waren onder meer te zien in de TROS-serie Ik Vertrek. De gasten van hun accommodatie zijn allemaal weg. Het stel vermoedt dat ze zijn gevlucht na de aanval.

Teakplantage

Vanochtend werd bekend dat op een andere plek in Costa Rica, zo'n 100 kilometer ten westen van de hoofdstad, een Nederlands echtpaar is vermoord. Volgens de politie werden ze samen met een Nicaraguaanse werknemer ongeveer een week geleden om het leven gebracht op hun teakplantage.

De Nederlanders woonden al acht jaar in het Midden-Amerikaanse land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl