Er gebeuren veel ongelukken door de gladheid
NOS NieuwsAangepast

Code rood Drenthe, Friesland en Groningen tot 20 uur

Code rood blijft tot 20.00 uur vanavond van kracht in Groningen, Friesland en Drenthe. Het blijft tot die tijd gevaarlijk om de weg op te gaan vanwege het extreme weer, zegt het KNMI.

Weggebruikers in het noordoosten van het land krijgen het advies tot morgenavond voorzichtig te blijven rijden. Vanuit het zuidwesten kan er opnieuw ijzelen waardoor het 's middags plaatselijk verraderlijk glad kan zijn.

Het KNMI noemt de situatie op de wegen in de noordelijke provincies vanwege de intensieve neerslag gevaarlijker dan in andere provincies. "De temperaturen zijn daar onder nul en dat betekent ijzelvorming op grote schaal", zei een woordvoerder eerder vandaag in het NOS Radio 1 Journaal.

Code oranje

Voorlopig blijft in de provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland en op de Wadden code oranje van kracht. Het kan ook glad zijn in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland.

Mensen ten noorden van de lijn Alkmaar-Enschede wordt geadviseerd niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is.

Volgens weerbureau Weerplaza wordt het aan het eind van de middag vrijwel overal droog. De gladheid zal dan veel beter te bestrijden zijn. Wel kan het vanavond lokaal glad blijven.

  • Edwin van den Berg / NOS
    De regen bevriest meteen zodra die het wegdek van de A28 raakt
  • Persbureau Meter
    In het Drentse Zuidwolde botst en auto frontaal op een boom
  • ANP
    Twee auto's botsen frontaal in Diffelen door de ijzel
  • RTV Drenthe/ Frits Emmelkamp
    In Noordlaren wordt de ijsbaan aangelegd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl