Veel scholen in het noorden blijven vandaag nog gesloten of gaan later open
NOS Nieuws

Scholen in noorden dicht, op veel plaatsen geen post

Het openbare leven in het noorden van Nederland komt langzaam weer op gang, maar de scholen blijven nog dicht. In de stad Groningen blijven alle basis- en middelbare scholen vandaag dicht, en dat geldt ook voor de meeste andere scholen in de provincie. De Rijksuniversiteit Groningen was 's ochtends weer open, maar in de middag werden de colleges en tentamens alsnog afgelast.

Ook in Friesland, Drenthe en het noorden van de provincies Overijssel en Flevoland houden veel scholen de deuren gesloten of gaan pas later op de dag open. De NHL Hogeschool heeft alle onderwijsactiviteiten in de vestigingen in Leeuwarden en Groningen geannuleerd. Het gebouw is wel open; studenten kunnen er bijvoorbeeld gebruikmaken van de bibliotheek.

Ziekenhuizen wel open

Veel openbare instellingen in het noorden zijn vandaag weer open. Dat geldt voor onder meer het Martini Ziekenhuis in Groningen, het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Ommelander Ziekenhuis in Delfzijl en Winschoten. Dat laatste ziekenhuis was gisteren dicht.

De meeste zittingen van rechtbanken in het noorden van het land gaan vandaag weer door. Een klein aantal zaken is afgelast of wordt verplaatst naar een later tijdstip op de dag.

Geen post

Postbedrijf PostNL zegt dat bezorgers vandaag vanwege de ijzel de straat niet op kunnen. Op de meeste plaatsen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe is het volgens PostNL te gevaarlijk om post te bezorgen per fiets, te voet of met een scooter. Het bedrijf probeert alle post later alsnog te bezorgen.

De bezorging van postpakketten loopt ook vertraging op, zegt PostNL.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl