NOS Nieuws

Gladheid iets opgeschoven naar het zuiden

Het KNMI heeft voor een deel van het land code oranje afgegeven. In delen van Flevoland, Overijssel en Gelderland kan het verkeer last krijgen van gladheid door ijzel. In Noord-Holland en Utrecht kan het ook plaatselijk glad zijn. Voor die provincies geldt code geel.

Voor Groningen, Friesland, Drenthe en de Waddeneilanden was al code oranje van kracht en dat blijft zo. In die provincies is het sinds gisteravond glad. Gisteren gold daar tot het middaguur rood.

Toch is het op veel wegen nog steeds glad. De A37 is ter hoogte van Klazienaveen dicht geweest door een geschaarde vrachtwagen. Al het verkeer moest binnendoor rijden. Verder zijn vooral de A7 en A28 veranderd in een spiegelgladde ijsbaan, meldt de VID.

Het openbare leven is ook morgen in het noorden op veel plekken nog ontregeld. Veel basisscholen beginnen later en ook schrappen middelbare scholen de eerste uren. De ijzel in het noorden houdt waarschijnlijk tot donderdag aan.

"In de rest van Nederland blijft het zacht", zegt weerman Gerrit Hiemstra. De kans is klein dat er morgen ook in Midden-Nederland op de weg geschaatst kan worden, zegt Hiemstra. "De ijzel is in die provincies minder intens, omdat de temperatuur een stuk hoger ligt. Wel is het ook daar erg glad, maar het zal minder ontregelend zijn dan in de noordelijke provincies."

In Friesland rijden de bussen morgen weer volgens dienstregeling, meldt Arriva. Ook alle treinen van de vervoerder in Friesland, Groningen en Drenthe rijden dan weer. Vandaag reden de meeste bussen van Arriva in die provincies niet.

De gladheid breidt zich uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl