Bewakingscamera's legden de ontvoering vast
NOS Nieuws

Ontvoerders Breda eisten 90.000 euro

De ontvoerders van Gino Heeren en Rien de Koning eisten 90.000 euro losgeld van de familie. De recherche gaat er daarom van uit dat de gijzeling van de twee, uit een garagebedrijf in Breda, te maken heeft met een conflict tussen criminelen over hennep. De politie bevestigt berichtgeving hierover in de krant BN DeStem.

De slachtoffers van 18 en 42 jaar oud werden vorige week ontvoerd door bewapende mannen. Een paar dagen later konden ze zelf ontsnappen uit een loods in het Brabantse Ulicoten. De politie vertelt nu dat de twee onder erbarmelijke omstandigheden werden vastgehouden in een dichte aanhangwagen in die loods. "Ze waren geboeid, kregen weinig te eten en moesten hun behoefte in hun broek doen", zegt de recherchechef in een interview met de krant.

De politie denkt niet dat de twee mannen zelf te maken hebben met de criminele activiteiten. "Waarschijnlijk zijn gebruikt als middel om mensen om hen heen onder druk te zetten."

De daders zijn nog niet gepakt. Wel heeft de politie tientallen tips gekregen over de zaak. "Ook uit het criminele milieu, want we zien dat men ook in dat milieu niet houdt van dit soort ontvoeringen", zegt de politie. Verder heeft de recherche in de loods veel sporen gevonden. Daarom wordt de kans groot geacht dat er snel aanhoudingen kunnen worden verricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl