Bij het ongeluk op de A2 viel een dode
NOS Nieuws

OM verdenkt automobilist A2 van doodslag

De man die vorige week een ernstig ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Maarssen wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Volgens ooggetuigen reed de automobilist veel te hard toen hij op een andere auto inreed.

De verdachte is zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat gebeurde in het ziekenhuis. De man raakte ernstig gewond bij het ongeluk, maar is volgens een woordvoerder van het OM wel aanspreekbaar. Volgende week donderdag beslist de raadkamer of de man langer in voorarrest blijft.

Bij het ongeluk viel een dode en raakten zeven mensen, onder wie de verdachte, gewond. Onder de gewonden waren kinderen. Als gevolg van het ongeluk was de A2 lange tijd afgesloten. Er ontstond een lange file.

Over de vluchtstrook

Al snel na het ongeluk zeiden ooggetuigen op sociale media dat de man veel te hard reed. Ook zou hij andere auto's hebben ingehaald over de vluchtstrook.

"Die achterlijke idioot in die Golf haalde me met minimaal 200 km/u in over de vluchtstrook", zei een man op Twitter. "Hij reed me met een noodgang voorbij, totaal onverantwoord. Later stond diezelfde Golf helemaal in de kreukels naast de weg. Een andere auto was total loss."

De twee auto's vlogen volgens ooggetuigen als gevolg van de klap door de lucht. "Wow, net een auto door de lucht zien vliegen", zei een twitteraar. "Ik zag dat die auto te hard reed. Ik zag hem echt een salto maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl