Jesse van Wieren wordt sinds nieuwjaarsnacht vermist
NOS Nieuws

250 vrijwilligers zoeken vermiste Groninger

Honderden vrijwilligers hebben in Kloosterburen en omgeving gezocht naar de vermiste Jesse van Wieren uit Leens. Hij wordt sinds de nieuwjaarsnacht vermist.

Van Wieren (28) vierde Oud en Nieuw in een café in Kloosterburen in Noord-Groningen en vertrok volgens de politie rond 04.00 uur zwaar beschonken en zonder jas. Hij zou bij een vriend logeren, maar daar is hij nooit aangekomen.

Oproep via Facebook

De afgelopen dagen zijn mensen via Facebook opgeroepen om te gaan zoeken. Vanochtend verzamelden zo'n 250 vrijwilligers zich bij de voetbalclub vv Kloosterburen.

'Hopen voor de familie dat we hem vinden'

De politie heeft de zoekactie vanuit de kantine gecoördineerd, omdat "we deze extra ogen goed kunnen gebruiken". De politiewoordvoerder is blij dat de vrijwilligers niet op eigen houtje het uitgestrekte Noord-Groningse gebied zijn ingetrokken, omdat onervaren mensen onbedoeld sporen kunnen vernietigen.

"De vrijwilligers hebben zich keurig bij ons gemeld. We hebben ze ook uitgelegd hoe je het best kunt zoeken, want het is niet handig als 75 man op een kluitje gaan zoeken."

Weilanden, sloten en schuren

De vrijwilligers hebben gezocht in weilanden en sloten. Ook zijn ze boerderijen en woningen tussen Kloosterburen en Leens afgegaan om te kijken of hij misschien ergens in een schuur zit.

Vrijdag en zaterdag is er ook al naar Jesse van Wieren gezocht. De brandweer zocht vandaag nog met een sonarboot in het Hunsingokanaal. Ook is er met reddingshonden en een dregteam gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl