Reddingswerkers helpen bij de evacuatie van inwoners van York
NOS Nieuws

Cameron: opnieuw miljoenen tegen overstromingen

De Britse premier Cameron heeft ruim 40 miljoen pond toegezegd voor maatregelen tegen de overstromingen. Dat bedrag komt bovenop de bijna 50 miljoen pond die de Britse regering al had vrijgemaakt voor de getroffen gebieden.

Cameron zegt dat het geld wordt gebruikt om de waterwerken te versterken. Ook zal de regering het bedrag verdubbelen dat goede doelen hebben opgehaald voor de getroffen huishoudens.

Vorige maand kwamen delen van Noord-Engeland, Schotland, Ierland en Wales onder water te staan tijdens weken van zware regenval. Veel Britten verwijten premier Cameron dat er de afgelopen jaren niet genoeg is geïnvesteerd in dijken en andere waterkeringen in Groot-Brittannië.

Niet voldoende

Lokale bestuurders zeggen dat de miljoenen niet voldoende zijn om de schade in de getroffen gebieden te herstellen. Auto's, huizen en winkels stonden onder water. Verzekeraars schatten dat de schade richting de 2 miljard euro gaat.

Volgens verschillende Britse politici helpt het bedrag dat Cameron heeft toegezegd alleen op de korte termijn. Om de waterwerken in Groot-Brittannië goed te verstevigen is veel meer geld nodig, zeggen zij.

De Britse weerdienst verwacht ook vandaag en morgen zware neerslag in delen van Schotland. De inwoners van die gebieden zijn gewaarschuwd voor nieuwe overstromingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl