Protest tegen terreur, na de aanslag op de luchtmachtbasis
NOS Nieuws

Aanslag op Indiase luchtmachtbasis eist meer levens

Het dodental als gevolg van de aanslag gisteren op een luchtmachtbasis in Noord-India is opgelopen naar elf. De doden zijn zeven militairen en de vier aanvallers die vermomd als militairen de basis binnendrongen vlakbij de stad Pathankot, zo'n 25 kilometer van de grens met Pakistan.

Het leek erop dat het leger de basis weer onder controle had, maar de Indiase luchtmacht zegt dat er nog zeker twee gewapende terroristen rondlopen. De minister van Binnenlandse Zaken zegt dat vier aanvallers zijn gedood.

De luchtmachtbasis is kilometers lang en bestaat voor een deel uit bos. Er staan straaljagers en helikopters. Die zijn volgens het Indiase leger niet beschadigd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat het pas zeker weet dat alle terroristen dood zijn, als hun lichamen zijn geborgen. Vanochtend werden nog explosies gehoord. Volgens Indiase media is zeker een militair omgekomen toen hij bezig was om explosieven op de basis onschadelijk te maken.

Veteranen

De aanvallers drongen op 1 januari de basis binnen. Ze bestormden de woonvertrekken van de militairen. Vijf van de zeven doodgeschoten militairen zijn veteranen die nog op de basis woonden.

Een van de slachtoffers is een veteraan die goud en zilver won tijdens internationale schietwedstrijden voor landen van het Britse Gemenebest.

Indiase media vermoeden dat de aanvallers militante moslims zijn, die bij de Jaish-e-Mohammed-beweging horen. Die groep wil dat de Indiase deelstaat Kashmir onafhankelijk wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl