NOS Nieuws

Drukte in warenhuizen van failliet V&D

Drukte bij V&D, ondanks alles

De warenhuizen van V&D hebben vandaag veel klanten binnengekregen. "Ik hoor van veel kanten dat het druk is geweest", zegt Edwin van Wijk, woordvoerder van de curatoren.

Het was deze zaterdag de eerste dag na het faillissement op Oudjaarsdag dat de winkels open waren. Van Wijk heeft nog geen cijfers over het aantal bezoekers van de 62 warenhuizen. Ook weet hij niet of het vandaag drukker was dan op de eerste dagen van vorig jaar. Op Tweede Kerstdag was het wel drukker dan dezelfde dag in 2014.

Of de drukte te maken heeft met het faillissement is volgens Van Wijk niet duidelijk. "Het is uitverkoop, dus zijn er sowieso veel koopjesjagers."

Aan het personeel was niet veel te merken, ze hebben het gewoon druk.

Klant bij V&D.

Ook bij V&D zijn veel prijzen lager, maar dat staat los van de financiële moeilijkheden. "Het is een gewone uitverkoop, we hebben de prijzen niet extra verlaagd wegens het faillissement. Twee weken geleden stonden de prijzen al vast. Als we nog extra kortingen zouden geven, is dat niet in het belang van de schuldeisers die zoveel mogelijk geld terug willen zien."

Voor de werknemers zijn het merkwaardige dagen. Terwijl de ontslagbrief onderweg is, moeten ze nog even hard werken. "Er stonden lange rijen voor de kassa's", zegt een klant. "Maar aan het personeel was niet veel te merken, ze hebben het gewoon druk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl