De BMW M5 van René de Koning geeft voorrang aan de ontvoerders.
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Garagehouder Breda ontsnapte zelf nipt aan ontvoering

Het had niet veel gescheeld of garagehouder René de Koning was zelf getuige of zelfs slachtoffer geworden van een bizarre ontvoering in zijn garage in Breda. Op bewakingsbeelden is te zien dat De Koning net aan komt rijden wanneer de ontvoerders van Gino Heeren en Rien de Koning vluchten.

De Koning geeft het zogenaamde politiebusje met zwaailicht zelfs voorrang. De overvallers en Gino en Rien zijn seconden later spoorloos verdwenen.

Helemaal in paniek

De garagehouder vertrouwt het niet en rent zijn garage binnen. "Hij is in paniek. Binnen treft hij niemand aan", zegt de politie tegen Omroep Brabant. "Hij pakt de telefoon en belt zijn vrouw. Zij belt de politie vervolgens."

Beeld bewakingscamera tijdens ontvoering

Wat precies de aanleiding voor de ontvoering was, is nog niet duidelijk. De politie gaat uit van een criminele ontvoering. In de media wordt ook gesuggereerd dat garagehouder René eigenlijk het doelwit van de ontvoering was, maar dat kan de politie niet bevestigen.

"We weten niet of ze specifiek iemand zochten of dat ze op zoek waren naar mensen in dat bedrijf. Daarvoor zullen we toch eerst de daders moeten spreken, en die hebben we nog niet," zegt de woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl