De marechaussee verwacht alle betrokkenen vanavond vrij te kunnen laten
NOS Nieuws

Ruim honderd betogers bij detentiecentrum Schiphol opgepakt

De marechaussee heeft in de nacht van Oud en Nieuw 107 demonstranten bij het detentiecentrum op Schiphol aangehouden. De demonstratie, die niet was aangemeld, liep uit de hand toen betogers vernielingen pleegden.

Ruim 130 demonstranten verzamelden zich tijdens Oud en Nieuw bij het Centraal Justitieel Complex op Schiphol. Daar worden onder anderen illegale vluchtelingen vastgehouden tot hun uitzetting.

De demonstratie begon als lawaaidemonstratie met vuurwerk. De marechaussee besloot in te grijpen toen een aantal mensen probeerden het gebouw te vernielen. Daarbij zijn de 107 demonstranten aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernieling.

Jaarlijks terugkerend

Er was geen toestemming voor de demonstratie. Het is nog niet duidelijk wie die georganiseerd heeft en wat het doel van de betoging precies was.

Vorig jaar werd tijdens Oud en Nieuw ook gedemonstreerd bij het detentiecentrum. Ook toen was de demonstratie niet aangemeld. Destijds wilden de betogers de mensen die wachten op uitzetting een hart onder de riem steken. Vermoedelijk was dat dit keer ook het geval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl