Het café in Tel Aviv waar de aanslag plaatsvond.
NOS Nieuws

Man opent vuur op cafébezoekers Tel Aviv: twee doden

Bij een café in het centrum van Tel Aviv zijn bij een aanslag twee doden en enkele gewonden gevallen. Een zwaargewapende man opende het vuur op de bezoekers van een bar aan de Dizengoffstraat, een van de drukste winkelstraten van de stad.

De dader is voortvluchtig, maar kon geïdentificeerd worden omdat zijn vader hem herkende op bewakingsbeelden en de politie waarschuwde. De schutter is een 29-jarige Israëlische Arabier, die geen banden zou hebben met een militante Palestijnse organisatie. De veiligheidsdienst houdt er rekening mee dat de man uit naam van Islamitische Staat een aanslag pleegde.

Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe de dader al schietend met een automatisch wapen naar het café loopt.

Politieagenten hebben een arrestatie verricht, maar zijn, samen met militairen en veiligheidsagenten nog bezig met een klopjacht naar de dader. Hij is goed zichtbaar op beelden een beveiligingscamera in een winkel naast het café.

Daarop is te zien hoe de man nootjes in een zakje schept, zijn rugzak op een rij winkelwagentjes legt en er een wapen uit haalt. Dan gaat hij naar buiten en begint te schieten. In de achtergelaten rugzak is een koran gevonden.

In Israël en de bezette gebieden worden al drie maanden lang op straat vrijwel dagelijks aanslagen gepleegd op burgers en militairen door Palestijnen. Bij de nieuwe geweldsgolf zijn zo'n twintig Israëliërs en 140 Palestijnen omgekomen.

De aanslag is nog niet opgeëist.

Twee doden bij schietpartij tel Aviv

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl