NOS Nieuws

Politie München: acute dreiging van IS in de stad

Tagesschau over terreurdreiging München

De politie van München heeft gisteravond laat gewaarschuwd voor een terreuraanslag in de stad. Volgens een woordvoerder waren er concrete aanwijzingen dat er een aanslag was voorbereid. Inmiddels is de situatie in de stad gekalmeerd.

In verband met de acute dreiging werden twee grote stations ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. Ook riep de politie mensen op om andere drukke plekken in de stad te mijden.

Islamitische Staat

Volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zat Islamitische Staat achter de dreiging. Het zou gaan om een of meerdere zelfmoordterroristen, maar die bewering werd niet onderbouwd. Sommige Duitse media spreken over vijf tot zeven personen die achter de dreiging zouden zitten.

De Duitse veiligheidsdienst is door een bevriende inlichtingendienst geïnformeerd, hebben de autoriteiten gezegd op een nachtelijke persconferentie.

Het treinverkeer werd rond 04.00 uur weer opgestart en ook het centraal station en station Pasing zijn weer open. Wel worden reizigers extra gecontroleerd en zijn op straat nog veel bewapende agenten te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl