Gino Heeren
NOS Nieuws

Oma van ontvoerde Gino Heeren woedend

De 18-jarige Gino Heeren en de 42-jarige Rien de Koning die dinsdagochtend in Breda zijn ontvoerd door vier gewapende mannen, hebben geen crimineel verleden. Dat zegt de oma van Gino in gesprek met Omroep Brabant. Ze is kwaad dat de twee als criminelen worden afgeschilderd in de media. De politie bevestigt dat de twee geen bekenden bij justitie zijn.

Bronnen in het criminele circuit zeggen tegen Omroep Brabant dat Rien de Koning vaak in aanraking is geweest met politie en justitie. Gino Heeren, die is opgevoed door zijn grootmoeder, zou weer de zoon zijn van een drugscrimineel die bekend is in Sprundel en omstreken.

'Nog nooit bekeuring gehad'

Daar is volgens de grootmoeder van Gino helemaal niets van waar. "Gino heeft nog nooit een bekeuring gehad. Ik ben echt zeer benieuwd waar deze nonsens vandaan komt. Dat zal ik tot op de bodem gaan uitzoeken", verzekert ze.

Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage benadrukt ook dat de twee slachtoffer in deze zaak zijn. "Het zijn geen bekenden van de politie. Eén van hen heeft een blanco strafblad. De ander heeft één aantekening. We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminele groeperingen. Wat de band is tussen de twee en de criminelen, zijn we volop aan het onderzoeken."

We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminele groeperingen.

Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage

Familieleden van Gino Heeren zijn geschokt en verbijsterd over de ontvoering. "Ik ken Gino als een leuke en gezellige jongen die geen vlieg kwaad doet”, zegt een familielid dat vlak bij de ontvoerde woont. Ik vraag me af wie en wat er achter deze verdwijning zit."

'Criminele' ontvoering

Gino en Rien werden dinsdagochtend rond 11.30 uur ontvoerd in een blauwe Volkswagen Transporter. Sindsdien wacht de oma van Gino in spanning af. "Ik weet ook niet wat er speelt. Ik wacht op meer informatie van de politie", aldus de grootmoeder, die verder inhoudelijk geen commentaar wil geven.

Het opsporingsteam is met ruim dertig rechercheurs bezig om de zaak op te lossen. Deze rechercheurs hebben ieder hun eigen specialisme, verzekert Uytdehage. "We hebben deze ontvoering meteen serieus genomen en intensief opgepakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl