NOS Nieuws

'Minder mensen stappen over naar andere zorgverzekeraar'

Dit jaar stappen veel minder mensen over naar een andere zorgverzekeraar dan vorig jaar. Dat is de verwachting van de onafhankelijke vergelijkingswebsite ZorgKiezer.nl.

Vorig jaar wisselden ruim een miljoen mensen van zorgverzekeraar. Hoeveel het er dit jaar worden is nog niet te zeggen maar het staat vast dat het er veel minder worden, zegt Peter Ruys van ZorgKiezer.nl. Tot aan de Kerst was het aantal overstappers 20 procent lager dan vorig jaar.

Volgens Ruys komt de daling vooral doordat het thema zorgverzekering dit jaar veel minder leefde dan in 2014. "Vorig jaar werd veel gediscussieerd over bijvoorbeeld de vrije artsenkeuze. Dat soort onderwerpen waren dit jaar veel minder aan de orde. Daarnaast gingen de zorgpremies met gemiddeld 3 procent omhoog. Dat is een beperkte stijging vergeleken met andere jaren."

Minder reclames

Ruys wijst er ook op dat zorgverzekeraars dit jaar veel terughoudender waren met marketingcampagnes. Verzekeraars gaven ruim 8 procent minder uit aan reclames op televisie, radio en internet dan vorig jaar.

Consumenten hebben nog tot middernacht om over te stappen en volgens Ruys wordt die termijn optimaal benut. "Er zijn mensen die letterlijk om twee voor twaalf nog besluiten om over te stappen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl