Filipijnse militairen op het eiland Jolo bij een eerdere actie tegen Abu Sayyaf
NOS Nieuws

Doden bij gevechten tussen leger en rebellen Filipijnen

Op de Filipijnen zijn zeker negen doden gevallen bij gevechten tussen het leger en rebellen van de islamitische terreurgroep Abu Sayyaf. Een militair en acht opstandelingen kwamen om het leven. Er vielen tientallen gewonden.

Het ging om een actie waarbij het leger probeerde enkele gegijzelde toeristen te bevrijden. Het is niet bekend of er toeristen zijn bevrijd. De gevechten vonden plaats op het zuidelijke eiland Jolo.

Ewald Horn

Terreurgroep Abu Sayyaf houdt meerdere buitenlandse toeristen gegijzeld. Onder hen is ook de Nederlander Ewold Horn. Het is niet bekend of Horn wordt vastgehouden op het eiland waar de bevrijdingsactie plaatsvond.

Horn werd drie jaar geleden ontvoerd tijdens een vogelsafari. Zijn Zwitserse reisgenoot werd ook ontvoerd, maar die wist te ontsnappen. Volgens hem was Horn te zwak om mee te doen aan de ontsnappingspoging.

In augustus probeerde het Filipijnse leger ook al toeristen te bevrijden uit handen van Abu Sayyaf. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gebeurde dat niet in het gebied waar Horn wordt vastgehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl