NOS NieuwsAangepast

Fors minder bedrijven op de fles

Het aantal faillissementen is het afgelopen jaar sterk gedaald. Vorig jaar ging door de crisis nog een recordaantal van ruim 8000 bedrijven failliet. Dit jaar komt het aantal failliete bedrijven veertien procent lager uit.

Dat blijkt uit een lijst met cijfers die faillissementen.com voor de NOS heeft samengesteld op basis van de uitgesproken faillissementen tot de Kerst.

Bouw

In vrijwel alle sectoren komen minder faillissementen voor, maar de bouwsector is de grote uitzondering. In die sector zijn er in 2010 meer bedrijven failliet gegaan dan in 2009. Het gaat om 921 bedrijven dit jaar tegenover 865 bedrijven vorig jaar.

In de transportsector is er ook geen sprake van verbetering. Het aantal faillissementen is in die branche vrijwel gelijk gebleven.

Cijfers

In andere sectoren liep het aantal failliete bedrijven wel sterk terug. Zo gingen er minder financiële dienstverleners (-14%), autodealers (-56%) en zorginstellingen (-32%) failliet.

Ook in de makelaardij is er een forse terugloop van het aantal faillissementen.

Volgens de cijfers komt het aantal faillissementen in 2010 uit op 6987. Voor 2009 lag dat cijfer op 8150 en voor 2008 op 4257.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl