De auto die werd aangereden raakte zwaar beschadigd
NOS Nieuws

Getuigen ongeluk A2: 'Die auto reed veel te hard'

Terwijl de politie nog bezig is met het onderzoek naar het ongeluk op de A2, zeggen meerdere ooggetuigen dat de mogelijke veroorzaker van het ongeluk veel te hard reed. "In mijn spiegel zag ik een auto aankomen die zeker 200 kilometer per uur reed", zegt Dylan Groenewegen tegen RTV Utrecht.

Bij het ongeluk op de A2 vielen een dode en zeven gewonden, van wie enkele zwaargewond. Er is een verdachte aangehouden.

Groenewegen zag het ongeluk gebeuren. "Ik dacht dat hij wel zou remmen, maar dat gebeurde niet. Toen knalde hij vol op de auto voor hem. Je zag die auto's echt door de lucht vliegen." Volgens Groenewegen hadden ook andere weggebruikers in de gaten dat er iemand heel hard kwam aangereden. "Je zag iedereen al een beetje remmen."

De aangereden auto lag uiteindelijk ondersteboven. "Er zat een gezin in die auto", zegt Groenewegen. "Die zaten allemaal klem."

Idioot

Een andere ooggetuige zegt dat hij kort voor het ongeluk werd ingehaald door een Volkswagen Golf. "Die achterlijke idioot in die Golf haalde me met minimaal 200 km/u in over de vluchtstrook", zegt Peter van der Meer op Twitter. "Hij reed me met een noodgang voorbij, totaal onverantwoord. Later stond diezelfde Golf helemaal in de kreukels naast de weg. Een andere auto was total loss", zegt hij tegen de NOS.

"Wow, net een auto door de lucht zien vliegen", twittert Rebecca van Midden. "Ik zag dat die auto te hard reed. Ik zag hem echt een salto maken."

Vanwege de ravage was de A2 urenlang afgesloten. Weggebruikers werd geadviseerd om om te rijden over de A1 en de A27, via Hilversum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl