Migranten die via de Balkanroute de EU proberen te bereiken
NOS Nieuws

Nog steeds duizenden migranten via Balkanroute

Nog elke dag komen er ruim vierduizend migranten de EU binnen. Een groot deel van hen reist via de Balkanroute naar Oostenrijk of Duitsland.

In Slovenië zijn vandaag al 2000 nieuwe migranten geteld, meldde de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Gisteren waren dat er 4200 en in het kerstweekend zijn bijna 11.000 mensen geregistreerd. Sinds Hongarije half oktober de grens met een hek heeft gesloten, loopt de Balkanroute via Slovenië.

Ook via de Middellandse Zee vanuit Turkije naar Griekenland blijven de boten met vluchtelingen komen. In de haven van Piraeus kwamen vandaag 2500 mensen aan.

Via Bulgarije

Steeds vaker kiezen vluchtelingen die uit Turkije komen de route over land door Bulgarije. Daar riskeren ze dat ze worden gearresteerd en in de cel belanden. Verschillende organisaties waarschuwen voor mensenrechtenschendingen.

Hulporganisatie Oxfam bracht vorige maand een rapport uit waarin verklaringen zijn opgenomen van migranten die door de Bulgaarse politie zijn mishandeld en beroofd in de buurt van de grens.

Migranten proberen ongezien door Bulgarije te reizen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl