Tien gewonde Nederlanders kwamen aan met de gipsvlucht
NOS Nieuws

Nauwelijks sneeuw, maar eerste gipsvlucht zit vol

De eerste gipsvlucht is aangekomen in Rotterdam. Hoewel er nauwelijks sneeuw ligt in de wintersportgebieden zat de vlucht uit Innsbruck helemaal vol.

Aan boord zijn tien Nederlandse wintersporters met een "potpourri aan breuken", zegt Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance. Sommige passagiers moesten liggend vervoerd worden.

Veel drukte, weinig sneeuw, dat veroorzaakt echt wel veel blessures.

Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance

Volgens Denkelaar zijn er dit jaar veel skiongelukken doordat de sneeuwcondities zo slecht zijn. Doordat er weinig sneeuw ligt wordt een val nauwelijks gedempt. Ook is het op kunstmatige sneeuw uit sneeuwkanonnen zwaarder skiën en het vergt een andere techniek. "Daardoor raken de sporters sneller vermoeid waardoor er meer kans is dat mensen vallen en blessures oplopen. Zo hebben dit jaar veel mensen een verdraaide knie."

Op de weinige pistes die open zijn is het druk en dat vergroot de kans op botsingen. "Veel drukte, weinig sneeuw, dat veroorzaakt echt wel veel blessures", concludeert Denkelaar in het NOS Radio 1 Journaal.

Eerste gipsvlucht aangekomen in Rotterdam

Pisteregels

Als tip geeft ze mensen met plannen om te gaan wintersporten mee om te zorgen dat hun beenspieren goed zijn getraind en dat hun materiaal in orde is.

"Zorg dat je ski's zijn gewaxt en geslepen, dan heb je meer grip in de sneeuw. En het dragen van een helm kan ernstige hoofdverwondingen voorkomen. Ook is het belangrijk om de pisteregels goed te kennen, zodat je weet wie in welke situatie voorrang heeft. Daarmee kun je veel ongelukken voorkomen."

Vorig jaar raakten bijna achthonderd Nederlanders gewond op skipistes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl