NOS Nieuws

Agenten kwamen geregeld in flat Drachten na meldingen

De politie heeft de afgelopen tijd verscheidene meldingen gekregen uit de flat in Drachten, waarvan vannacht een deel is ingestort. Tijdens een persconferentie zei een woordvoerder van de politie dat agenten enkele keren bij de flat zijn geweest, maar hij wilde niet zeggen wie de meldingen deed en waarover die gingen.

Ook wilde hij geen antwoord geven op de vraag of het gerucht klopt dat iemand had gedreigd om de flat in brand te steken.

Bij de ingestorte flat wordt forensisch onderzoek gedaan om de oorzaak te achterhalen. Het gebouw is afgezet en wordt dag en nacht bewaakt om persoonlijke spullen van bewoners veilig te stellen.

Het onderzoek kan mogelijk twee dagen duren

Vervangende woonruimte

In het gebouw zitten 38 appartementen en 12 daarvan zijn ingestort. De bewoners zijn na de explosie de flat uitgerend. Uren later stortte een deel van het gebouw in.

In totaal zijn zo'n twintig appartementen niet meer bewoonbaar, zei een woordvoerder van de woningcorporatie. Hij gaat ervan uit dat voor ongeveer 45 mensen vervangende woonruimte moet worden gezocht.

Bij de explosie is een bewoner gewond geraakt. Het is een 46-jarige man; hij ligt met brandwonden in het ziekenhuis. Volgens de burgemeester van Drachten is hij niet onder behandeling bij de ggz en staat hij niet bekend als verward persoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl