Luchtmachtcommandant Bondarev schudt president Poetin in 2014 de hand
NOS Nieuws

Rusland zweert: geen bommen op burgerdoelen Syrië

De Russische luchtmacht heeft sinds het begin van de bombardementen op Syrië geen enkel burgerdoel geraakt, zegt luchtmacht-commandant Viktor Bondarev. In een interview met een Russisch tv-station verklaart de kolonel-generaal met grote stelligheid dat de piloten goed zijn opgeleid en nog nooit een doel gemist hebben in Syrië.

De bombardementen begonnen eind september. "Gevoelige doelen, zoals scholen, ziekenhuizen en moskeeën zijn niet één keer getroffen", zegt Bondarev.

Amnesty

Bondarevs verklaring is een reactie op een rapport van Amnesty International dat deze week verscheen. Daarin staat dat zo veel Syrische burgers zijn omgekomen door de bombardementen, dat het in de buurt komt van een oorlogsmisdaad. Het ministerie van Defensie in Moskou sprak dat meteen al in krachtige bewoordingen tegen.

Rusland is president Assad van Syrië te hulp gekomen in zijn strijd met IS en andere militante organisaties. Het luchtafweersysteem dat aan Syrië is geleverd, heeft er volgens Bondarev toe geleid dat het luchtruim boven Syrië "nu in orde is".

IS

Zaterdag bracht IS een audioboodschap uit, waarin gezegd werd dat de Amerikaanse en Russische bombardementen IS op geen enkele wijze verzwakt hebben. De boodschap is vermoedelijk ingesproken door IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl