De moeilijke tijden voor Manchester United-trainer Louis van Gaal houden aan
NOS Voetbal

Stoke bezorgt Van Gaal nieuwe domper

Louis van Gaal heeft met Manchester United voor de zevende keer op rij niet weten te winnen. Stoke City, met Erik Pieters en Ibrahim Afellay in de basis, was met 2-0 te sterk, waardoor de Mancunians nu al vijf competitieduels op een zege wachten.

Het was bovendien de vierde nederlaag op rij (Wolfsburg in de Champions League (3-2) en Bournemouth (2-1), Norwich City (1-2) en Stoke City in de Premier League) in één seizoen en dat was de Red Devils sinds 1961 niet meer overkomen.

Na 26 minuten stond het al 2-0. Memphis Depay, net als Daley Blind vanaf de aftrap van de partij bij United, stond in de negentiende minuut ongewild aan de basis van de openingstreffer door - met wind tegen - de bal veel te zacht terug te koppen op doelman David De Gea. De alerte Glen Johnson zat ertussen en bood voormalig Ajacied Bojan Krkic een niet te missen intikker. Marko Arnautovic schoot vanaf 20 meter raak, nadat een vrije trap van Bojan op de muur was afgeketst.

Memphis Depay kan niet voorkomen dat Marko Arnautovic de 2-0 binnenschiet

De Oostenrijker had niet veel later ook nog de 3-0 op zijn schoen, maar fraai vrijgespeeld door Bojan schoot hij oog in oog met De Gea naast. Het zichtbaar zonder veel zelfvertrouwen spelende Manchester United stelde daar in het eerste bedrijf bar weinig tegenover. Na een vrije trap van Depay had Marouane Fellaini in de rebound de hoek voor het uitzoeken. Zijn slappe inzet eindigde echter in de handen van Jack Butland. Bovendien stond de spits buitenspel.

Met routinier Wayne Rooney voor Depay trachtten de gasten na de pauze het tij te keren. De druk op de Stoke-defensie nam toe, maar het duurde tot halverwege de tweede helft voordat United een serieuze kans wist te creëren. Na goed voorbereidend werk van Rooney verzuimde Fellaini de bal in een hoek van het doel te jagen, waardoor Butland redding kon brengen. Ook een schuiver van Anthony Martial kon de sluitpost niet verontrusten.

Manchester, dat 2015 maandag afsluit met een thuiswedstrijd tegen Chelsea, zakte door de nederlaag naar de zesde plaats op de ranglijst en zag Stoke tot op drie punten naderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl