NOS Nieuws

Meisje (8) met ernstige brandwonden krijgt ruim miljoen kerstkaarten

Safyre Terry, een meisje (8) met ernstige brandwonden uit de Verenigde Staten, heeft meer dan een miljoen kerstkaarten gekregen. Haar tante had een oproep gedaan voor het meisje dat haar vader, zusje en twee broertjes verloor toen hun huis in brand werd gestoken.

De tante wilde dat Safyre zoveel mogelijk kerstkaarten zou krijgen, omdat het meisje dit jaar Kerst moet vieren zonder haar familie. De oproep werd massaal gedeeld op sociale media. Ook veel Nederlanders stuurden een berichtje naar Safyre.

Een aantal kaartjes had een bijzondere afzender. Zo stuurde president Obama een kerstkaart en verraste zangeres Beyoncé het meisje met een pakket met daarin een T-shirt, een sieraad en een handgeschreven kaart.

Safyre verloor haar familie bij een brand in 2013, toen ze vijf jaar oud was. Het is nog altijd niet duidelijk wie dat deed of wat het motief was voor de brand.

Na de brand moesten haar been en hand worden geamputeerd. Studenten van de universiteit in de Amerikaanse plaats Albany wilden daarom het meisje opvrolijken met iets anders dan een kerstkaart.

Zij stuurden het meisje een 3D-geprinte hand. Op een filmpje dat door de familie van Safyre op Facebook werd geplaatst, is te zien dat het meisje de hand draagt. "Je had haar gezicht moeten zien toen ze dit geschenk zag", staat onder het bericht. "Onbetaalbaar."

Zelfs met de hulp van vrijwilligers gaat het lang duren voordat alles een plekje heeft.

Liz Dolder, de tante van Safyre Terry

Vrijwilligers helpen Safyre en haar familie met het sorteren van alle knuffels, kaarten en cadeaus. "Maar zelfs met hun hulp gaat het nog erg lang duren om alles een plekje te geven", zegt de tante van het meisje tegen persbureau AP.

De familie doneert een groot deel van de cadeautjes aan een kinderziekenhuis in Boston. Volgens de tante is dat niet meer dan logisch. "We willen dat andere kinderen deze Kerst even net zo gelukkig zijn als Safyre."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl