NOS Nieuws

Groeiende belangstelling voor zonnedakpan

  • Zepbv
    Zonnedakpan is erg populair
  • Zep
    Zonnedakpan is erg populair

Steeds meer mensen willen de traditionele dakpannen op hun huis inruilen voor versies die energie opwekken. Bij producenten en installateurs van de zonnecollectoren staat de telefoon roodgloeiend.

"Het is als een explosie over ons heen gekomen deze week", vertelt installateur Jan Bakker van het bedrijf Zep uit Urk in het NOS Radio 1 Journaal. Sinds 2013 is zijn bedrijf begonnen met de ontwikkeling van de zonnedakpan.

In februari begon de verkoop. "In dit tempo had ik dit niet verwacht." Zijn concurrent Marijn de Bel van het bedrijf Marbel uit het Zeeuwse Yerseke vertelt bij Omroep Zeeland overstelpt te worden door telefoontjes en e-mails.

Zonnepanelen lelijk

Volgens Bakker vinden veel mensen reguliere zonnepanelen lelijk. De collectoren hebben een grootte van 1,7 vierkante meter.

"De zonnedakpan is makkelijk toe te passen bij monumentale panden en als woningen uitbouwen hebben. Je kunt dan beter het dak benutten", legt Bakker uit. Nadeel is dat de kleine zonnecollectoren door de bolling minder zonlicht opnemen dan de reguliere panelen, die plat zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl