Een chimpansee in Beekse Bergen met een kerstpakket
NOS Nieuws

'Kerstpakketten' voor de apen in Beekse Bergen

Ook voor de dieren in safaripark Beekse Bergen is het Kerstmis en daar hoort lekker eten bij. Er staan vandaag en morgen weer allemaal dingen op het menu die ze normaal niet krijgen.

Voor de chimpansees en gorilla's is er een groentetrio van rettich, wortel en paprika, vertelde Joke Priester van Beekse Bergen in het NOS Radio 1 Journaal. Ze krijgen de groenten niet op een bordje, maar moeten ze zelf uit de bomen plukken.

De nijlpaarden krijgen pompoenen. En voor de leeuwen staat er wild op het menu: net als veel mensen vandaag krijgen ze konijn. Verschil is wel dat de dieren het rauw krijgen, er komt geen kok aan te pas.

Er zijn door het safaripark speciale inkopen gedaan, zoals ananassen, witlof, meloenen en kokosnoten. Volgens Priester gaat het bij dieren al net als bij mensen: ze zullen met Kerst wat meer eten en compenseren dat door de dag erna wat minder te eten.

'Kerstpakketten'

Dieren hebben natuurlijk geen notie van Kerst, maar toch vindt het safaripark het leuk "om ze eens extra in het zonnetje te zetten". En ook de bezoekers kunnen het waarderen, volgens Priester. Er worden flyers uitgedeeld waarop staat hoe laat en waar vandaag en morgen de speciale traktaties worden uitgedeeld.

De dieren hebben volgens haar heel snel door dat er vandaag en morgen iets bijzonders aan de hand is. "We halen de chimpansees naar binnen en gaan dan hun buitenverblijf versieren met slingers. Ook worden er 'kerstpakketten' met eten neergezet. "De apen hebben meteen in de gaten dat er iets bijzonders gebeurt."

De kerstpakketten vallen volgens Priester enorm in de smaak. "De dieren hebben ze in no-time kapot gescheurd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl