Pozzato in de nationale kampioenstrui (goed voor 70 punten).
NOS Wielrennen

UCI introduceert nieuwe puntentelling

De UCI, de internationale wielerbond, introduceert voor 2016 een nieuwe puntentelling. Een puntentelling waarin álle wielrenners punten kunnen verdienen en dus een notering op de ranglijst kunnen krijgen. Vooralsnog was er eigenlijk alleen een ranglijst voor wielerkoersen van het hoogste niveau (WorldTour). Het WorldTour-klassement, dit jaar gewonnen door Alejandro Valverde, blijft ook bestaan.

Punten kunnen nu behaald worden in alle wedstrijden. De ranglijst zal een beter beeld gaan geven van wie de beste renner van het moment is, want alleen de resultaten van de afgelopen 52 weken tellen, net als bij het tennis, mee. Niet alleen het deelnemen aan WorldTour-wedstrijden wordt immers beloond, ook het rijden van kleinere wedstrijden levert punten op.

Voorbeelden

Het winnen van Kuurne-Brussel-Kuurne is evenveel punten (125) waard als de twaalfde plaats in het eindklassement van de Tour de France. Zegevieren in de Ronde van Vlaanderen is goed voor 500 punten, een dagje de leiderstrui in de Ronde van Oman brengt 5 punten in het laatje.

De gehele puntenverdeling is te vinden op de site van de UCI (.pdf) vanaf pagina 57.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl