In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Cel voor dodelijke mishandeling op homoplek A27 bij Hilversum

Twee broers van 34 en 37 jaar uit Lelystad zijn tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de dodelijke mishandeling van Les Strijder, is te lezen bij Omroep Flevoland. Strijder werd in november 2002 dood gevonden op een parkeerplaats langs de A27 bij Hilversum.

Volgens de rechtbank hebben de mannen hun slachtoffer mishandeld en beroofd op parkeerplaats Bosberg, die bekendstond als een homo-ontmoetingsplaats. Door de stress van de gewelddadige beroving overleed de 53-jarige Strijder aan hartfalen.

De rechtbank vindt dat de broers daarvoor verantwoordelijk waren, hoewel het niet hun doel was hun slachtoffer te doden. Volgens Omroep Gelderland hebben de broers verklaard dat ze Strijder "voor de fun" hebben mishandeld. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

Vijf verdachten

In totaal zouden bij de mishandeling van Strijder vijf mannen betrokken zijn geweest. De zaak tegen één van hen is verjaard, omdat hij destijds minderjarig was. Twee andere verdachten zijn vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

In de zaak was jarenlang geen verdachte in beeld. In 2013 kwam er een tip binnen over de twee broers. Daarna werd het onderzoek heropend en trof de politie dna-materiaal van een van de broers aan onder de nagels van Strijder.

Advertentie via Ster.nl