Burgemeester Karel Loohuis
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Meerdere geweldsincidenten bij azc Hoogeveen

Bij het asielzoekerscentrum in Hoogeveen zijn de afgelopen dagen vechtpartijen geweest tussen Hoogeveners en bewoners van het azc. Dat zegt burgemeester Karel Loohuis tegen RTV Drenthe. Sinds vrijdag zijn er vijf incidenten geweest. Een persoon uit Hoogeveen raakte daarbij gewond.

"We onderzoeken wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was", vertelt Loohuis. "Van de laatste twee incidenten hebben we wel een duidelijk beeld. Van die andere drie, die vrijdag waren, is het beeld nog niet compleet.”

'Bewoners belaagd'

Volgens de burgemeester was er bij de laatste incidenten helemaal geen reden om te vechten. "Daar zijn gewoon willekeurige bewoners van het azc belaagd door een groep jongeren. We proberen nu in beeld te krijgen wie die jongeren zijn. Het is wel zo dat wij er rekening mee houden dat van beide kanten over en weer spanningen zijn ontstaan. Er is niet één groep verantwoordelijk voor alle incidenten", aldus de burgemeester.

Loohuis heeft dagelijks contact met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers om nieuwe incidenten te voorkomen. Een aantal mensen is overgeplaatst naar andere azc's.

Meerdere inwoners van Hoogeveen en bewoners van het azc hebben aangifte gedaan.

Advertentie via Ster.nl