Steven de Jongh (l) naast Alberto Contador met de Giro-trofee
NOS Wielrennen

De Jongh klaar voor nieuw avontuur

Steven de Jongh is klaar voor een nieuwe stap. In 2017 wil de huidige ploegleider van Tinkoff-Saxo met een eigen wielerploeg voor de dag komen. "Ik denk dat de huidige economie het weer toelaat om meer in sponsoring te doen", zegt hij over de kans van slagen van zijn nieuwe project.

De voormalige beroepsrenner is al jaren als ploegleider actief. Eerst bij Sky, inmiddels is bij Tinkoff-Saxo. Bij de ploeg van Oleg Tinkov is hij de steun en toeverlaat van de Spaanse klassementsrijder Alberto Contador. De Spanjaard was dit jaar de winnaar van de Ronde van Italië. Tinkoff-Saxo verdwijnt aan het einde van 2016 uit het wielerpeloton.

Studie

Voor De Jongh de reden zelf met een ploeg te beginnen. Aan de Nyenrode Business Universty volgt De Jongh in een klas met oud-sporters en coaches de studie Sport en Leadership. Een eigen ploeg betekent nu eenmaal meer dan alleen achter het stuur van een volgauto zitten.

Tot de Tour de tijd om budget rond te krijgen

De droom van De Jongh is om straks met een eigen, mondiale ploeg mee te doen om de prijzen. Hij geeft zichzelf tot de Tour de France van volgend jaar de tijd om het budget voor de nieuwe formatie rond te krijgen. Het wordt geen ploeg die Nederlands georiënteerd zal zijn. "Wielrennen is tegenwoordig heel mondiaal. Ik denk dat je dan een ploeg ook zo moet inrichten."

De Jongh droomt van eigen wielerploeg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl