Demonstranten raakten slaags met de Mobiele Eenheid
NOS Nieuws

OM wil relschoppers Geldermalsen langer vastzetten

Het Openbaar Ministerie gaat de rechter morgen vragen om het voorarrest van vijf verdachten die vorige week werden opgepakt bij de rellen in Geldermalsen, met twee weken te verlengen.

Een 22-jarige man uit Enspijk die vrijdag van de rechter-commissaris naar huis mocht, zou opnieuw opgepakt moeten worden, vindt de officier van justitie. Dit vanwege de ernst van zijn overtreding.

Verdenkingen

De man uit Enspijk wordt behalve van openlijke geweldpleging ook verdacht van het verstoren van een raadsvergadering. Een man van 52 jaar uit Geldermalsen wordt van hetzelfde beschuldigd. De andere vier verdachten wordt alleen openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Twee minderjarige verdachten, uit Haaften en Tricht, die al vrijgelaten waren, mogen het verloop van het onderzoek wel in vrijheid afwachten, vanwege hun leeftijd.

Rellen

Vorige week woensdag braken rellen uit tijdens een raadsvergadering in Geldermalsen over de komst van een AZC. Het ging er zo heftig aan toe, dat de vergadering onderbroken moest worden en de raadszaal ontruimd werd.

Bij die rellen zijn in totaal veertien mensen opgepakt. Acht van hen zijn vorige week weer vrijgelaten omdat ze verdacht worden van kleine misdrijven, zoals belediging en vernieling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl