NOS NieuwsAangepast

Verkeer houdt last van gladheid

Het verkeer moet vannacht weer rekening houden met gladde wegen als gevolg van sneeuw en ijzel, hoewel het KNMI geen extreme weersomstandigheden verwacht.

Aan de kust valt hagel of regen. Landinwaarts kan af en toe sneeuw vallen. In de nacht van zondag op maandag is het op de meeste plaatsen droog. Maandag verwacht het weerinstituut overdag droog weer.

Een woordvoerder van de ANWB maakte zondagavond melding van sneeuw in Drenthe en Groningen. Op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe ijzelt het lokaal.

Rustige Tweede Kerstdag

De grote kerstdrukte op de wegen is dit jaar meegevallen. De meeste mensen bleven thuis als gevolg van diverse waarschuwingen voor gladde wegen. Daardoor haalden meubelboulevards en dierentuinen, typische trekpleisters voor tweede kerstdag, niet de verwachte aantallen bezoekers.

Volgens de ANWB stond er op het drukste moment aan het begin van de middag 125 kilometer file. Vooral rond Utrecht moest het verkeer rekening houden met vertraging.

Traditiegetrouw zijn woonboulevards open op Tweede Kerstdag. Het was minder druk op de weg dan vorig jaar, toen de ANWB 160 kilometer file telde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl