Michael van Praag
NOS Voetbal

Van Praag over Blatter: nu doorpakken

De schorsingen van de FIFA voor Sepp Blatter en Michel Platini moeten wat Michael van Praag betreft leiden tot nog meer "zelfreinigend vermogen" in de bestuurlijke top van het internationale voetbal.

"Nu moet er op dat front doorgepakt worden", zegt de bondsvoorzitter en tevens vice-voorzitter van de UEFA. "De voortekenen wijzen erop dat dat ook gaat gebeuren."

Iedereen die een functie bekleedt bij de FIFA hoort van onberispelijk gedrag te zijn

Michael van Praag

Op NPO 1 Radio lichtte hij zijn woorden toe:" Het moet eens afgelopen zijn. Iedereen die een functie bekleedt bij de FIFA hoort van onberispelijk gedrag te zijn. Dat is wat ik bedoel met doorpakken."

Michael van Praag is vice-voorzitter van de UEFA. In die functie steunt hij het standpunt van de Europese voetbalbond. De UEFA zegt Platini te steunen zolang de beroepsprocedures nog lopen.

"Ik vind ook dat je onschuldig bent totdat het tegendeel is bewezen. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan onethisch handelen, maar er zijn nog geen documenten vrijgegeven. Dus ik wil eerst weten wat er precies aan de hand is voor ik een oordeel vel."

Van Praag UEFA-voorzitter?

Hoe groot is de kans dat Van Praag de nieuwe voorzitter wordt van de UEFA nu Platini geschorst is? Hij zou topfavoriet zijn.

Van Praag voegt toe het nog vroeg te vinden voor speculatie: "Ik vind het onbehoorlijk om nu al over zijn opvolging te praten. 21 januari komt het UEFA-bestuur bij elkaar. Dan weten we hopelijk van de hoed en de rand. En dan is het tijd om er serieus over te praten."

"Of ik favoriet ben? Het lijkt mij het belangrijkste dat er een breed gedragen kandidaat komt. Er zijn landen die mij zien zitten en landen die mij niet zien zitten. Het belangrijkste is dat er eenheid komt, rust. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl