Drie drenkelingen dobberden op een stuk hout rond de ankerketting, terwijl haaien om hen heen zwommen
NOS Nieuws

Schip zinkt bij Aruba, haai doodt drenkeling

Bij Aruba zijn drie Venezolanen overleden nadat hun schip was gezonken. Twee opvarenden zijn verdronken. De derde werd aangevallen door een haai en overleed nadat hij was gered. Vier anderen hebben het overleefd.

Het schip de Doña Mathilda was donderdag vertrokken van Bonaire naar Aruba. Nadat het schip vrijdag nog niet was aangekomen begon de kustwacht een zoekactie met een patrouillevliegtuig, maar er werd niets gevonden.

Een dag later kreeg de kustwacht een melding van een ander schip dat een drenkeling aan boord had genomen. Drie anderen hadden zich vastgeklampt aan de ankerketting van het schip. De vierde dobberde in een boei aan de achterzijde van het schip.

  • Kustwacht Caribisch Gebied
    Drie anderen hielden zich vast aan de ankerketting van een ander schip
  • Kustwacht Caribisch Gebied
    Drie drenkelingen konden door de kustwacht worden gered
  • Kustwacht Caribisch Gebied
    Een ander schip kon een drenkeling aan boord nemen en sloeg alarm

De schipbreukeling die aan de achterzijde dobberde, was zwaargewond omdat hij door een haai was gebeten. Met een helikopter werd hij uit het water gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De drie anderen zijn met uitputtingsverschijnselen aan land gebracht.

De zeven Venezolanen maakten de overtocht met een bark, een zeilschip met drie masten. Een grote golf sloeg over de achtersteven van de bark waarna het schip direct zonk.

  • Kustwacht Caribisch Gebied
    De overlevenden werden uitgeput en lichtgewond...
  • Kustwacht Caribisch Gebied
    ...naar het ziekenhuis gebracht voor controle

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl