Miss Filipijnen neemt de kroon over van haar Colombiaanse concurrent
NOS Nieuws

Presentator Miss Universe vergist zich in de winnares

Ze waande zich even Miss Universe, de Colombiaanse Ariadna Gutierrez Arevalo. Maar een ogenblik later moest ze haar kroon weer inleveren, omdat de presentator zich had vergist. Niet Arevalo, maar Pia Alonzo Wurtzbach uit de Filipijnen is de 64ste Miss Universe.

De Colombiaanse stond op het podium te genieten van haar uitverkiezing, toen presentator Steve Harvey zich verontschuldigde. "Het is mijn fout. Ik heb de naam van de winnares niet goed voorgelezen", stamelde Harvey. Hij liet zijn kaart zien, waar het wel goed op stond.

Publiek

De verbouwereerde Miss Filipijnen mocht alsnog naar het podium komen en voor Miss Colombia zat er niets anders op dan haar net ontvangen kroon weer in te leveren.

Pijnlijk foutje bij de Miss Universe-verkiezing

Bij de Miss Universe-verkiezing van dit jaar konden kijkers voor het eerst meestemmen. De stemmen van kijkers bepaalden samen met de jurykeuze de uitslag.

'Ergste nachtmerrie'

Kim Kötter, Miss Nederland in 2002, was bij de verkiezing en noemt de vergissing de ergste nachtmerrie die er is voor een model. "Iedereen dacht, het is een grap. Maar eigenlijk was het heel zielig, want Miss Colombia spreekt amper Engels", vertelt Kötter. "Ze begreep niet wat de presentator zei. Totdat haar kroon werd afgepakt en haar sjerp af moest. Ze mocht alleen haar bloemen houden."

Achter de schermen barstte de Colombiaanse in huilen uit. "De uitzending werd live uitgezonden, maar eindigde na de kroning van Miss Colombia. Daardoor heeft de echte winnares haar moment ook niet gehad", zegt Kötter. "Uiteindelijk werd alles in perspectief geplaatst toen we hoorden dat een vrouw met een auto hier voor de deur had ingereden op voetgangers. Het was een bizarre avond."

Bij het incident op de Strip in Las Vegas kwam zeker een voetganger om het leven en raakten 37 mensen gewond. De politie onderzoekt nog of de bestuurder met opzet op het publiek is ingereden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl