NOS Sport

Wester: verdomme, we moeten gewoon handballen

Tess Wester baalt van verloren WK-finale

Ze maakte tijdens het WK handbal grote indruk in het doel van Oranje, maar juist in de voor Oranje historische finale tegen Noorwegen werd ze overvleugeld door haar Noorse collega Kari Grimsbø. Tess Wester kon met Nederland niet opnieuw stunten. "Het is gewoon zuur."

Na een moeilijke eerste helft verloor Oranje uiteindelijk met 31-23. "Ik denk dat we te veel respect hadden. Verdomme, we moeten gewoon handballen", sprak de keepster na afloop.

Wester kon zich in de eerste helft niet onderscheiden. Oranje werd onder de voet gelopen. "Ik was niet goed, de dekking was niet goed. We stonden een beetje te slapen. De aanval was niet goed. Dan kan je geen wedstrijd winnen", was haar harde oordeel over de eerste helft die met een grote achterstand (9-20) werd afgesloten.

Tweede helft knop omgezet

Wester zag Oranje na de rust toch nog in de wedstrijd groeien. "In de tweede helft hebben we alles een beetje losgelaten. Je ziet dan dat we prima kunnen meedoen met zulke teams. Het is gewoon zuur. Misschien is het te weinig ervaring, misschien is het niet het gevoel hebben hoe je zo'n finale moet ingaan. In de tweede helft hebben we de knop omgezet. Dan is het een stuk beter."

Zilver ook heel mooi

De teleurstelling overheerste kort na het duel, maar bij de prijsuitreiking was er ook blijdschap over het zilver. "Vooraf hadden we voor zilver getekend. Nu waren we dichtbij goud. Je ziet hun feesten, dat had ik ook gewild. Aan de andere kant: we veroveren zilver, waar niemand op had gerekend. Daar kan je ook trots op zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl