NOS Sport

Snelder: even balen, maar we hebben Nederland wel handbalfan gemaakt

Snelder: Dubbel gevoel

Terwijl de Noorse vrouwen een feestje vierden, dropen de Nederlandse handbalsters een voor een af richting de kleedkamers in Herning. WK-zilver is weliswaar een mooie beloning voor twee weken geweldig handbal, maar na afloop van de 31-23 nederlaag tegen Noorwegen overheerst vooral teleurstelling.

Aanvoerster Danick Snelder riep daarom haar ploeggenoten bij elkaar. "Ja, iedereen keek wat verdrietig. En dit was inderdaad de slechtste wedstrijd die we hier hebben gespeeld, maar ik heb de rest gezegd dat ze ook moeten denken aan wat wij de afgelopen weken hebben neergezet en hoe wij Nederland handbalfan hebben gemaakt", zegt Snelder.

"Daarom mogen die speelsters nu best even balen, maar over een half uur hoop ik dat iedereen met een glimlach naar huis gaat."

Dubbel gevoel

Zelf worstelt ze ook met dat dubbele gevoel. "Ik ben onwijs trots op wat we bereikt hebben, maar je zag nu dat we een halve wedstrijd last hadden van knikkende knieën. Dat mag geen dertig minuten duren."

Na die slechte eerste helft, waarin het verschil uiteindelijk opliep naar elf punten, vond Snelder dat Oranje een beduidend betere tweede helft speelde. "Gelukkig hebben we toen wel laten zien dat we ook tegen Noorwegen wat te bieden hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl