Feyenoord verliest bij NEC

Feyenoord gaat met nederlaag winterstop in

Feyenoord heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een nederlaag. Na de 1-1 van vorige week bij FC Groningen morsten de Rotterdammers in Nijmegen ook punten bij NEC, dat met 3-1 zegevierde. Door de nederlaag moet Feyenoord nu genoegen nemen met de derde plaats achter Ajax en PSV.

De Nijmegenaren blameerden zich eerder deze week in de achtste finales van de beker tegen HHC Hardenberg, maar boden Feyenoord prima tegenstand. De bezoekers hadden voor rust wel de overhand, al werden er amper kansen gecreëerd.

Rake vrije trap Vilhena

Toch kwamen de Rotterdammers in de eerste helft op voorsprong. Doelman Marco van Duin greep niet in bij een vrije trap vanaf de zijkant van Tonny Vilhena en de bal vloog over alles en iedereen het doel in. NEC zette daar slechts kansjes voor Anthony Limbombe en Gregor Breinburg tegenover.

Bikel viert feest na gelijkmaker
    Vreugde bij NEC

Feyenoord begon nog aardig aan de tweede helft, maar na een uur ging het in vijf minuten tijd twee keer mis. Na een corner van Feyenoord brak NEC razendsnel uit en na een prima voorzet van Limbombe scoorde Janio Bikel. Even later wipte Navarone Foor de bal over doelman Kenneth Vermeer, waarna Limbombe het laatste tikje gaf.

Santos beslist duel, El Ahmadi mist PSV

Feyenoord zocht daarna de aanval, kreeg via Dirk Kuijt en Colin Kazim-Richards nog enkele kansen, maar zag Santos vlak voor tijd aan de andere kant de 3-1 maken. In blessuretijd liep Karim El Ahmadi nog tegen een gele kaart aan, waardoor hij het eerste duel na de winterstop, tegen PSV, moet missen.