Feyenoorders vieren bekerwinst op Willem II
NOS Voetbal

Terugblik: titel komt te vroeg voor Feyenoord

Wordt dit het jaar van Feyenoord? Het zou zomaar kunnen. De trots van Rotterdam-Zuid strijdt nog op twee fronten: in de competitie houdt Feyenoord gelijke tred met Ajax en PSV, in het bekertoernooi plaatste de ploeg zich voor de laatste acht.

Toch hoor je ook vaak dat het dubbeltje wel erg vaak de goede kant opvalt in de eerste seizoenshelft. Dat kan niet goed blijven gaan, zeggen de kenners.

"Of het meezit?", mijmert Rinus Israël, Feyenoord-icoon met de vette Amsterdamse tongval. "Ik denk dat ze de wedstrijden wel verdiend hebben gewonnen. Maar het gaat in ieder geval niet makkelijk..."

Terugblik Feyenoord: klaar voor Coolsingel?

Moeilijke spelers

Feit is dat de ploeg onder Giovanni van Bronckhorst per week aan vertrouwen wint. Dat is knap voor een onervaren hoofdtrainer, vindt Israël.

"Er zijn geen grote oorlogen geweest. Hij heeft toch een paar moeilijke spelers. Neem Kazim. Ook Vilhena lijkt me geen leuke jongen als hij ernaast staat. En dan heb je ook nog Kramer."

De terugkeer van Dirk Kuijt blijkt dan ook een schot in de roos. "Ik denk dat Kuijt een hele grote rol speelt bij Feyenoord en niet alleen om zijn voetbalkwaliteiten."

Kuipvrees

Waarom Feyenoord ook na de winterstop mee blijft doen om de titel? "Feyenoord heeft een fysiek sterk team. Als het om de duels gaat, behoren ze tot de betere teams in Nederland", constateert 'IJzeren Rinus'. "Dat is beter verzorgd dan bij Ajax en wellicht ook PSV."

En dan is er altijd nog De Kuip: "Voor een aantal teams is dat schijnbaar toch te imponerend. Het zou mij als speler leuk lijken als de mensen tegen me zijn, maar blijkbaar werkt dat niet bij iedereen zo."

Israël: nog geen grote oorlogen geweest bij Feyenoord

Coolsingel

Feyenoord imponeert dit seizoen met strijdlust en onverzettelijkheid en heeft bij momenten het geluk van een kampioenskandidaat. Toch voorziet Israël dit seizoen nog geen volksfeest op de Coolsingel.

"Ze mogen blij zijn met wat ze hebben opgebouwd in de afgelopen jaren", tempert Israël de verwachtingen. "Ik denk dat het tussen PSV en Ajax zal gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl