PSV verder in de Champions League ten koste van CSKA Moskou
NOS Voetbal

Terugblik: PSV struikelt te vaak na Europese topduels

"PSV is fantastisch geëindigd in de Champions League en speelt nu in de achtste finales tegen Atlético Madrid. Ze spelen mee voor de titel. En ze hebben zich geplaatst bij de laatste acht in de KNVB-beker", somt Aad de Mos moeiteloos op. Conclusie: "Bij PSV is alles hosanna."

Maar is dat zo? Na zeventien wedstrijden hebben de Eindhovenaren al bijna evenveel punten verspeeld als in het volledige vorige seizoen (13 om 14). Het mooiste is de Champions League, het belangrijkste is de competitie, waarschuwde algemeen directeur Toon Gerbrands eerder.

Terugblik PSV: historisch en turbulent

Adrenaline

De Mos heeft wel een verklaring: "Dat heeft te maken met adrenaline. Als je in Europese wedstrijden zo hoog zit in de adrenaline, dan heb je de volgende wedstrijden problemen. Dan speel je gelijk tegen Willem II, tegen ADO Den Haag, tegen Roda JC."

De oplossing: "Na een Europese wedstrijd meteen weer het trainingskamp in. De spelers zullen zeggen: 'liever niet'. Nou, geef dan maar aan dat het niet hoeft door die drie punten te pakken."

Lof voor Cocu

Trainer Phillip Cocu zal een oplossing moeten bedenken. Voor hem heeft De Mos niets dan lof. "Cocu is de juiste man op de juiste plek. Hij past uitstekend bij PSV, is een uithangbord. Hij kijkt heel goed wat er aankomt. Ik denk dat de jeugd bij PSV zelfs beter is dan bij Ajax, al wordt er niet zoveel mee gekoketteerd. Dat is een mooi vooruitzicht voor PSV."

Aad de Mos: bij PSV is alles hosanna

Achtervolging

De lange termijn lijkt verzekerd, maar in het voetbal telt alleen de eerstvolgende wedstrijd. Direct na de winterstop op 18 januari moet PSV naar De Kuip voor de topper tegen Feyenoord.

"PSV is daar kansloos", stelt De Mos gedecideerd. "Feyenoord zal zich tot dé titelkandidaat kronen op die dag. En PSV moet opnieuw in de achtervolging. Het leuke is dat we weer met zijn drieën zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl