Dirk Kuijt
NOS VoetbalAangepast

Kuijt schrok best van alle kritiek op Feyenoord

Feyenoord doet eindelijk weer eens echt mee om de titel, zelfs als het vandaag verliest bij NEC. Dirk Kuijt maakt de balans op na de eerste seizoenshelft. "Ik ben best geschrokken van alle kritiek die het team krijgt."

Na jaren in Engeland en Turkije moest Kuijt weer wennen aan het altijd kritische Nederlandse publiek. "Met name in Engeland is het resultaat heilig, maar ook in Turkije gaat het om winnen. Gelukkig ook in De Kuip, als ik in de extra tijd de winnende maak."

Op papier doet Feyenoord het uitstekend. Het draait bovenin de eredivisie mee en staat in de kwartfinales van de KNVB-beker. Alleen het spel is volgens sommigen soms niet vermakelijk genoeg.

"Ik denk dat we heel goed bezig zijn. In De Kuip hebben we alles gewonnen, behalve de 1-1 tegen Ajax. Maar die hadden we ook moeten winnen. We zijn met een inhaalslag bezig, dan zijn er weleens mindere wedstrijden."

Vallen en opstaan

Kuijt had al direct bij zijn rentree het idee dat dit team vol (jonge) spelers uit de subtop een stap kon maken. "Maar wel met vallen en opstaan. Zo ging dat bij mij ook. Het kan alleen maar beter worden."

Dat Feyenoord het zo goed doet, ligt niet in de laatste plaats aan Het Legioen. De Kuip zit altijd vol. "Het Legioen is hondstrouw, ondanks dat er al jaren geen prijs is gewonnen. Ze blijven altijd komen."

Kuijt: ben best geschrokken van alle kritiek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl