Kevin de Bruyne, middenvelder van de Rode Duivels en Manchester City
NOS Voetbal

De Bruyne Sportman van het Jaar in België

Kevin De Bruyne is door de sporters in België gekozen als Sportman van het Jaar 2015. De 24-jarige voetballer van Manchester City volgt doelman Thibaut Courtois op.

Op een gala in Brussel kreeg De Bruyne, die zelf niet aanwezig was in de Belgische hoofdstad, de voorkeur boven atleet Philip Milanov en wielrenner Greg Van Avermaet.

Transfer

De Bruyne won in 2015 met VfL Wolfsburg de Duitse beker en werd met zijn club tweede in de Bundesliga, achter Bayern München. De goede prestaties leverden hem een transfer naar Manchester City.

Bij de vrouwen ging de onderscheiding naar boksster Delfine Persoon. De wereldkampioene was niet aanwezig om haar prijs op te halen, uit onvrede over de uitslag van vorig jaar. Toen ging Persoon naar het sportgala in de verwachting dat ze zou worden gekozen tot Sportvrouw van het Jaar, maar atlete Nafi Thiam kreeg de voorkeur.

Vanhaezebrouck

AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck werd gekozen tot coach van het jaar, de tennissers van het Davis Cup-team mogen zich de sportploeg van 2015 noemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl