Gino Bosz zorgde met een prachtig genomen vrije trap voor de beslissing in de wedstrijd

Heracles op valreep langs FC Groningen

In een wedstrijd die maar moeizaam op gang wilde komen, heeft nummer vijf Heracles Almelo met een late treffer nummer zes FC Groningen op de knieën gedwongen: 2-1.

Groningen had al in de derde minuut de score kunnen openen, maar Michael de Leeuw kreeg de bal uit een voorzet van de rappe Jarchinio Antonia verkeerd op het hoofd. Na die veelbelovende start gebeurde er, een hoogstandje van Juninho Bacuna op de zijlijn daargelaten, lange tijd weinig. De opbouw bij beide ploegen liep steeds al mis voor het vijandelijke strafschopgebied bereikt was.

De eerste doelpoging van de Almeloërs liet 25 minuten op zich wachten. Brahim Darri joeg de bal van afstand een paar decimeter langs de kruising. Na 39 minuten kwam het duel eindelijk los. Dario Vujicevic gaf daartoe ongewild de aanzet. De verdediger speelde de bal zomaar in de voeten van Bryan Linssen. De oud-Heraclied bedacht zich niet en schoof de bal langs Bram Castro in de hoek.

Paul Gladon (r) zette Heracles op 1-1
    Sergio Padt wordt gepasseerd door Paul Gladon
    Bryan Linssen opende de score
    Bryan Linssen verschalkt doelman Bram Castro: 0-1
    Bram Castro redt, Wout Droste kijkt toe

Ruim een minuut later was het weer gelijk. Darri zette de aanval op door over de as langs twee man te snellen, Paul Gladon maakte de vlotte aanval resoluut af.

Na rust zat de wedstrijd opnieuw lange tijd op slot. De thuisploeg had de meeste dadendrang, maar had aanvallend zijn dag niet. De Groningers hoefden niet zo nodig en wachtten af. Doordat de ruimtes allengs groter werden, kwamen er alsnog kansjes. Antonia joeg de bal uit een snelle counter over het doel en aan de overkant mikte Thomas Bruns uit een voorzet van Oussama Tannane ruim naast.

De beste kans was voor Oussama Idrissi. De invaller leek ook te gaan scoren, maar zijn inzet werd in de doelmond ternauwernood gekeerd door Gino Bosz. Die zorgde in de voorlaatste minuut ook voor de beslissing door de bal uit een vrije trap prachtig langs Sergio Padt in de bovenhoek te krullen. Groningen zette in de blessuretijd nog aan, maar de gelijkmaker van Hoesen kon wegens buitenspel niet door de beugel.