NOS Voetbal

Van Gaal: als je verliest, daalt vertrouwen in de trainer

Van Gaal weet voor zesde keer op rij niet te winnen

Al zes wedstrijden op rij heeft Manchester United niet gewonnen. Dat is de slechtste reeks van de club in elf jaar. En als dat soort statistieken op een topclub als United van toepassing zijn, dan betekent dat ook al gauw dat de trainer in moeilijkheden zit.

Louis van Gaal gaf na afloop toe dat United in een zeer slechte periode zit. "Wat je vandaag hebt gezien, is wat een gebrek aan vertrouwen kan doen. We moeten uit deze slechte periode zien te komen. Dat is het allerbelangrijkste."

Op de persconferentie, na het 2-1 verlies thuis tegen Norwich, werd aan Van Gaal ook gevraagd of hij bang is voor ontslag. Van Gaal reageerde koel en realistisch: "Ja, natuurlijk maak ik me daar zorgen om. Ik weet hoe belangrijk het vertrouwen in een trainer is. Als je wedstrijden verliest, dan daalt het vertrouwen. Ik kan mijn ogen daar niet voor sluiten."

Koeman noemt spelers amateurs

Een andere Nederlandse trainer in de Premier League, Ronald Koeman, verloor vandaag ook. Southampton ging thuis onderuit tegen Tottenham. "De situatie begint zorgwekkend te worden", mopperde Koeman na afloop. "In de Premier League gaat het niet alleen om welke technische kwaliteiten je hebt. Het begint allemaal met knokken en duels winnen. Die mentaliteit mis ik bij mijn spelers."

Koeman was woest over de manier waarop de 'Saints' de wedstrijd tegen de Spurs kort voor rust uit handen gaven. "In twee minuten tijd verloren we dit duel. Dat is heel frustrerend, zeker als je ziet hoe die eerste goal tot stand komt. We stonden met drie verdedigers tegenover één aanvaller, Harry Kane. En toch verloren we dat duel heel amateuristisch. We verdedigden zó naïef, dat kan ik niet accepteren. We waren veel te lief."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl