NOS NieuwsAangepast

Weer hotelketen die stopt met foie gras

In de hotels van de Eden Hotel Group kan vanaf 1 januari geen eenden- en ganzenlever meer gegeten worden. Dat heeft de luxe hotelketen laten weten aan Wakker Dier, dat met een radiospotje met Jort Kelder actievoert tegen het eten van foie gras.

De groep, met 17 hotels in Nederland, noemt de productie van foie gras dieronvriendelijk en niet passend bij een maatschappelijk verantwoord beleid.

Vorig jaar stopten onder meer Carlton, Mövenpick, Marriott Hotels en Bilderberg met de verkoop van foie gras. Sinds 2007 is de consumptie van foie gras in ons land meer dan gehalveerd, zegt Wakker Dier.

Mishandeling

Volgens de dierenrechtenorganisatie worden ganzen en eenden voor de productie van foie gras ernstig mishandeld. Ze krijgen via een lange buis in hun keel vette maïspap hun maag in gepompt, waardoor de lever opzwelt van vier tot tien keer de normale grootte.

Dat gaat vaak gepaard met ademhalingsproblemen, spijsverteringsziektes en verwondingen aan keel en nek en poten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl