Estavana Polman is een belangrijke kracht in het Nederlands handbalteam
NOS Sport

Rio binnen handbereik voor handbalsters

Het zijn hoogtijdagen voor het Nederlandse handbal, met een finaleplaats voor de vrouwen op het WK. Nog nooit deed Nederland het zo goed. Dat biedt perspectief voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Rio is namelijk heel dichtbij voor Oranje. Wordt Nederland wereldkampioen, dan is het zeker van deelname aan de Spelen. Maar wat gebeurt er mocht Oranje het goud onverhoopt mislopen?

Kwalificatietoernooi

Dan wacht een olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in maart. Daarvan waren de Nederlandse vrouwen al zeker toen ze zich bij de eerste zeven van het WK schaarden. Nu Oranje zeker is van de tweede plaats, wordt het sowieso ingedeeld met een poule met mindere handbalgoden. De tegenstanders zijn Japan (nummer 19 bij het WK), Tunesië (nummer 21) en de winnaar van het duel om de zevende plaats op het WK: Frankrijk of Montenegro.

Een plaats bij de beste twee in de poule is genoeg voor deelname aan de Olympische Spelen. En gezien de huidige vorm van het Nederlands team moet dat te doen zijn.

De finale tussen Nederland en Noorwegen wordt zondag om 17.15 uur gespeeld en is live te volgen via Radio 1 en ons liveblog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl