Trump tijdens een campagnebijeenkomst in New Hampshire
NOS Nieuws

Trump vol lof over Poetin

De chemie tussen de Russische president Vladimir Poetin en presidentkandidaat Donald Trump wordt met de dag beter. Nadat Poetin gisteren in zijn jaarlijkse persconferentie lovende woorden over Trump sprak, noemde de zakenman de president "een sterke, krachtige leider."

Trump is in zijn sas met de lof van Poetin. "Als iemand je briljant vindt is dat altijd fijn, vooral als het de leider van Rusland is", zei hij in een ochtendprogramma op nieuwszender MSNBC.

Presentator Joe Scarbourough hield hem daarop voor dat Poetin journalisten en politieke tegenstanders laat vermoorden en andere landen binnenvalt, maar daar wilde Trump niets van weten.

"Hij bestuurt zijn land en hij is tenminste een leider, in tegenstelling tot wat wij hier hebben", aldus Trump. "Ons land vermoordt ook heel veel mensen, Joe. Er is een hoop dommigheid gaande in de wereld, Joe. Er wordt veel gemoord."

Na nog meer aandringen erkende hij wel dat het vermoorden van journalisten en oppositieleden niet door de beugel kan.

Trump is de populairste Republikeinse kandidaat: in twee recente peilingen gaf 41 procent van de Republikeinse kiezers aan hem te steunen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl