NOS NieuwsAangepast

Veel glijpartijen in West-Nederland

In de kustprovincies zijn vanochtend op de snelwegen tientallen glijpartijen geweest. De grootste problemen deden zich voor op de A2, de A4, de A12 en de A16. Voorzover bekend vielen er geen zwaargewonden. Wel is er flink wat blikschade. Ook twee politiewagens raakten beschadigd.

Rijkswaterstaat heeft op de snelwegen in West-Nederland een snelheidsdeken ingesteld. Omdat het er glad kan zijn, mag er niet harder worden gereden dan 50 kilometer per uur.

Waarschuwing

Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer ingetrokken. Wel waarschuwt het weerinstituut voor gladheid in het hele land. Vanochtend waarschuwde het KNMI voor extreem weer in Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland.

Maar inmiddels zijn de gladheid en ijzel daar afgenomen. Aan het eind van de middag neemt de kans op gladheid weer toe. In het westen kan het dan ijzelen en in het oosten sneeuwen.

Ook de ANWB waarschuwt mensen die de weg op willen gaan voor gevaarlijke omstandigheden. De ANWB geeft geen negatief reisadvies, maar maant automobilisten wel tot voorzichtigheid. In het verkeer wordt drukte verwacht omdat veel mensen op Tweede Kerstdag familie bezoeken.

A1

Op de A1 wordt vandaag gewerkt. Tussen Muiderberg en Eemnes is de weg in de richting van Amersfoort dicht tot vanavond 9 uur. Daar worden gaten in het wegdek verholpen die zijn ontstaan door het winterweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl